Cesiunea actiunilor pe care news Corp. le detine la Sky Network Television a fost anuntata luni, intr-un comunicat de presa.

Filiala australiana a News Corp., News Limited, a precizat, in comunicatul de presa, ca actiunile pe care le detine la principalul operator de televiziune prin abonament din Noua Zeelanda vor fi propuse spre vanzare unor investitori institutionali si societati de brokeraj.

News Limited nu a dezvaluit valoarea tranzactiei, insa, potrivit cotidianului The Australian, detinut de News Ltd., valoarea fiecarei actiuni este de 4,80 de dolari neozeelandezi (815 milioane de dolari neozeelandezi/ 514 milioane de euro pentru intregul portofoliu).

Grupul media News Corporation, detinut de magnatul americano-australian Rupert Murdoch, trebuie sa finalizeze pana la sfarsitul lunii iunie proiectul sau de scindare, in companii diferite, a diviziei editoriale de activitatile de divertisment.

Divizia de cinema si televiziune - inclusiv studiourile 20th Century Fox, reteaua de televiziune Fox si postul Fox News - va fi separata de cea care include ziarele si operatiunile de publishing ale grupului News Corp.

Din grupul media News Corp. fac parte publicatii precum Wall Street Journal, The Times of London, The Australian, New York Post, Herald Sun, precum si editura HarperCollins. Conform expertilor, divizia editoriala va fi mult mai mica decat cea de entertainment.

Familia Murdoch va pastra in continuare controlul efectiv asupra ambelor divizii rezultate in urma scindarii. Scindarea trustului intr-o divizie editoriala si una de divertisment a fost aprobata pe 28 iunie 2012 de consiliul de administratie al grupului News Corporation.

Potrivit analistilor de la Wall Street Journal si Reuters, manevra are rolul de a proteja activitatile de televiziune si productie de filme, mai profitabile, de cele editoriale, mai ales pe fondul scandalului interceptarilor telefonice, care a afectat numeroase publicatii britanice apartinand acestui grup media. In contextul scindarii, grupul News International si-a schimbat numele in NI Group Limited.