Cel mai mare serviciu de streaming, Netflix, a publicat rezultatele financiare pentru trimestrul al doilea din 2017, anuntand ca a inregistrat venituri de 2,785 de miliarde de dolari.

Profiturile companiei au crescut si ele la 66 de milioane de dolari, cu aproximativ 50% mai mult decat in aceeasi perioada a anului anterior.

Si mai importanta pentru strategia actuala a celor de la Netflix este cresterea mult peste asteptari a numarului de abonati noi. Compania americana a atras 5,2 milioane de abonati noi, desi estimarile proprii vorbeau de castigarea a 3,2 milioane de abonati.

Cea mai mare parte a cresterii numarului de abonati vine de la nivel global, unde s-au inregistrat 4,1 milioane de abonati noi. Restul, 1,1 milioane, sunt din Statele Unite.

Prioritatea Netflix in acest moment este cresterea numarului de abonati. Pentru aceasta, compania investeste masiv in continut original (de aici si disproportia foarte mare dintre venituri si profit).

In scrisoarea catre investitori se arata ca, in trimestrul al doilea, au fost lansate 14 sezoane noi pentru diverse seriale originale si 9 filme originale, alaturi de alte categorii de video, precum documentare, seriale pentru copii etc.

In aceeasi scrisoare se arata ca Netflix va continua pe aceasta linie, cu investitii masive in crearea de continut original pentru atragerea unui numar cat mai mare de abonati.

Publicarea rezultatelor financiare a atras entuziasmul investitorilor, valoarea actiunilor companiei crescand cu 10 procente la cateva ore dupa anunt. Actiunile Netflix se situeaza acum la maximul istoric, avand o valoare de 178 de dolari.