Reclama a intrat in vizorul organizatiei britanice Advertising Standards Authority (ASA), care a decis retragerea ei de pe piata. In spotul publicitar, Natalie Portman apare cu machiaj pronuntat al ochilor. Clipul promoveaza "efectul multiplicator al volumului genelor si produsele mascara de ingrijire".

"Miracolul unei nano-pensule pentru un efect creator de neegalat al genelor oera un efect spectaculos de marire a volumului genelor, una cate una", se afirma in textul reclamei.

Reprezentantii companiei rivale L'Oreal i-au acuzat pe directorii de publicitate de la Dior, spunand ca acestia au exagerat efectul produs de acea mascara, iar afirmatia lor a fost confirmata de ASA, dupa ce fabricantii noului produs au recunoscut ca au retusat cu ajutorul tehnologie digitale anumite parti din acea reclama cu Natalie Portman.

Potrivit The Metro, casa Dior a incercat sa isi justifice actiunile, spunand ca acele modificari au fost facute cu scopul "de a creste lungimea si curbura unui numar de gene, intrucat unele dintre ele lipseau, iar altele erau distruse". Totodata, directorii de la Dior spun ca nu au primit nicio plangere de la clienti dezamagiti de efectul actual generat de acest produs de machiaj.

Aceasta nu este prima colaborare a actritei cu celebra casa Dior. In aprilie anul acesta, Natalie Portman a promovat rujul Nude Grege nr. 169. Aceasta a spus ca a ales acest model de ruj datorita numarului 169, intrucat acesta are o semnificatie speciala pentru ea.

"Sase este numarul lunii in care s-au nascut toti membrii familiei mele - toata lumea s-a nascut in iunie. Suntem cu totii bebelusi nascuti in iunie. Noua este un numar magic, iar unu este fiul meu - numele lui, Aleph, inseamna cifra unu in ebraica", a explicat actrita americana.

Natalie Portman este, de asemenea, imaginea parfumului Miss Dior si a fundatiei Diorskin Nude, este ambasadoare a acestei fundatii de caritate, care militeaza pentru sprijinirea copiilor saraci. In februarie 2011, cand directorul de creatie de atunci al Dior, John Galliano a facut, la Paris, declaratii antisemite care i-au adus inlaturarea din pozitia pe care o detinea la celebra casa de moda, Natalie Portman, care si-a recunoscut originile evreiesti, a spus ca nu doreste sa mai fie asociata in niciun fel cu John Galliano. Cu toate acestea, colaborarea actritei cu casa Christian Dior a continuat cu succes.

Natalie Portman a jucat in 2009 in thrillerul psihologic "Lebada neagra/ Black Swan", in care actrita a interpretat rolul unei balerine cu tendinte de automutilare. Pentru acest rol, Natalie Portman a fost recompensata cu premiul Oscar, dar si cu un Glob de Aur pentru cea mai buna actrita in rol principal.

Actrita, regizoare si producatoare de film, Natalie Portman a debutat in rolul adolescentei rebele din filmul "Léon", al lui Luc Besson, si a continuat cu partituri in filme precum "Visand la Beverly Hills", "Ispita/ Closer", "Fantomele lui Goya" si "V de la Vendetta". Portman a jucat anul trecut in mai multe filme de genuri diferite, printre care comediile "Maria Ta/ Your Highness" si "Fara obligatii/ No Strings Attached", filmul de actiune "Thor" si drama "Hesher".