Unul dintre responsabilii de marketing ai Facebook, Dan Levy, a mulţumit celor peste un milion de companii care investesc in prezent in publicitatea pe aceasta reţea de socializare.

"Voi aţi ales Facebook ca partener pentru a va creste business-ul. Apreciem sansa de a lucra alaturi de voi", le-a transmis Dan Levy companiilor care se promoveaza pe Facebook.

Vanzarile Facebook in primul trimestru au crescut cu 38%, la 1,46 miliarde de dolari, depasind estimarile analistilor, iar profitul net a avansat cu 58%, la 217 milioane de dolari, semn ca publicitatea pe dispozitive mobile genereaza afaceri tot mai mari pentru cea mai mare reţea de socializare, dupa cum a relatat Bloomberg, in luna mai.

Numarul utilizatorilor Facebook a crescut cu 23% in ultimele 12 luni, la 1,11 miliarde, dintre care 68%, sau 751 milioane, acceseaza serviciile reţelei de pe dispozitive mobile, cu 54% mai mulţi decat la inceputul anului trecut.

Pe de alta parte, Financial Times a anunţat in mai ca Facebook va introduce incepand din luna iulie spoturi publicitare video in pagina "Noutaţi" (News Feed), pentru a obţine o noua sursa de venit de la advertiseri, decizie care i-ar putea nemulţumi pe unii utilizatori daca va deranja semnificativ funcţionalitatea reţelei de socializare. Noile reclame video ar putea genera venituri de pana la 1,5 milioane de dolari pe zi.

Reţeaua de socializare incearca astfel sa acceseze bugetele uriase de marketing TV ale companiilor. Publicitatea video digitala reprezinta mai puţin de 5% din piaţa spoturilor TV din SUA, de 64,5 miliarde de dolari pe an, insa se extinde rapid. EMarketer estimeaza o crestere de 41% in acest an, la 4,1 miliarde de dolari.