Decizia, care a fost contestata vehement de comitetul jurnalistilor din redactia jurnalului, a fost luata marti seara, de consiliul de administratie al RCS Mediagroup, publisherul cotidianului Corriere della Sera.

Vanzarea sediului Corriere della Sera face parte "dintr-un program de cedari de active prevazute in planul de dezvoltare pe perioada 2013-1015" al grupului, care se confrunta cu mari dificultati financiare si care a apelat recent la un important aport de capital.

Angajatii Corriere della Sera au incercat in ultimele luni sa stopeze aceasta "vanzare la un pret redus" a sediului publicatiei, care, potrivit comitetului redactional, va duce la "desfigurarea" identitatii acestui cotidian.

Pe langa Corriere della Sera, RCS Mediagroup editeaza si alte titluri importante precum Gazzetta dello Sport si publicatiile spaniole El Mundo si Expansion. Principalul actionar al RCS Mediagroup este producatorul de automobile Fiat, care detine 20,552% din capitalul social al companiei. Un alt actionar important al RCS Mediagroup este banca de afaceri Mediobanca (15,452%).