Pana la ora difuzarii acestei stiri, nici reprezentantii RCS&RDS si nici cei ai Universal Networks International, care detine televiziunea Diva, nu au facut un anunt oficial in acest sens.

Televiziunea Diva a fost reintrodusa atat in grilele de cablu (analogic si digital, cat si pe satelit), potrivit comentarilor unor abonati ai RCS&RDS postate pe pagina de Facebook a companiei de telecomunicatii.

Pe de alta parte, televiziunea Universal Channel nu a fost reintrodusa in grilele RCS&RDS.

Diva si Universal Channel, doua televiziuni detinute de compania americana Universal Networks International, au fost scoase atat din grilele de cablu ale RCS&RDS, cat si de pe platforma digitala (DTH) Digi a RCS&RDS, chiar in noaptea de Revelion.

RCS&RDS a scos din grila aceste televiziuni fara a avea aprobarea Consiliului National al Audiovizualului (CNA) pentru modificarea grilei de programe, asa cum impune Legea audiovizualului.

La momentul respectiv, reprezentantii companiei americane Universal Networks International, care detine televiziunile Universal Channel si Diva, au declarat: "Contractul de distributie dintre Universal Networks International si RCS&RDS pentru televiziunile Univesal Channel si Diva a expirat si, in pofida discutiilor de reinnoire a distributie, nu s-a ajuns la o intelegere. Ca urmare, RCS&RDS a decis sa scoata televiziunile din grila sa incepand cu 31 decembrie. Ne pare rau ca abonatii RCS&RDS vor fi afectati de aceasta situatie".

Diva este o televiziune de divertisment pentru femei, care difuzeaza atat filme, cat si seriale precum "Sotia perfecta" si "Anatomia lui Grey".

Universal Networks International, divizia internationala de televiziuni a NBCUniversal, este una dintre cele mai mari companii de divertisment, furnizand continut si branduri de calitate in peste 176 de tari din Europa, Orientul Mijlociu, Africa, America Latina si Asia Pacific. Portofoliul include brandurile Universal Channel, Syfy, 13th Street Universal, Studio Universal, E! Entertainment Television, The Style Network, DIVA Universal, Telemundo si Golf Channel. De asemenea, Universal Networks International reprezinta si televiziunea Movies 24.

RCS&RDS este una dintre cele mai importante companii de pe piata serviciilor de televiziune prin cablu si satelit din Romania.

In ultimii ani, RCS&RDS si-a dezvoltat propriile televiziuni. Astfel, in prezent compania detine televiziunea de stiri Digi 24 HD (cu statiile aferente din teritoriu), televiziunile de filme Digi Film, televiziunile de sport Digi Sport, dar si televiziunile de documentare Digi Animal World, Digi Life si Digi World (cu variantele "secundare" Animal World Channel, Life Channel si World Channel). De asemenea, RCS&RDS este actionar la posturile muzicale Music Channel, H!T Music Channel si UTV.