Aceasta ar fi cea mai mare achizitie a grupului ITV de pana in prezent si i-ar oferi acces la o parte din drepturile asupra unor productii TV coproduse de The Weinstein Company, precum drama de epoca "Marco Polo" (Netflix) si remake-ul "Razboi si pace" (Lookout Point, BBC Wales si BBC Worldwide). 

Surse apropiate celor doua companii spun ca ITV ar trebui sa plateasca pentru inceput o suma de 300-400 de milioane de dolari, restul urmand sa fie achitat in urmatorii ani, similar procedurii de achizitie a companiei Talpa Media, o intelegere incheiata luna trecuta. 

In martie, grupul media britanic ITV a incheiat o intelegere pentru cumpararea, pentru suma de 355 de milioane de lire sterline (505 milioane de euro), a companiei de productie TV olandeze Talpa Media, producatorul unor formate internationale de succes, precum "The Voice", "I Love My Country" si "Dating In The Dark". 

Harvey Weinstein si fratele sau Bob vor continua sa coordoneze operatiunile privind divizia de televiziune, potrivit acelorasi surse.