Potrivit lui Stelian Tanase, veniturile Televiziunii Romane in 2013 au fost de aproximativ 544 de milioane de lei, in timp ce cheltuielile au fost de aproximativ 541 de milioane de lei. Astfel, TVR a incheiat anul trecut cu un profit net de circa 2,5 milioane de lei. 

"In 2013 avem un inceput de redresare. Am avut un profit de 2,5 milioane de lei, dar, in raport cu pierderile cumulate, nu inseamna nimic", a spus Stelian Tanase. El a precizat ca este necesara o perioada de liniste de cativa ani, pentru redresarea televiziunii publice. 

"Nu se pot face miracole. Este o situatie istorica, oricine ar fi venit s-ar fi confruntat cu ea inevitabil", a spus Stelian Tanase. 

El a mai spus ca datoria Televiziunii Romane, asa cum am gasit-o el la preluarea conducerii TVR, pe 20 decembrie 2013, este de 800 de milioane de lei (aproximativ 180 de milioane de euro). "Nu stiu ce altfel de companie nu ar fi fost declarata in faliment cu o astfel de datorie", a spus Tanase.

Directorul general al Televiziunii Romane a mai spus ca institutia are aproximativ 300 de procese cu unii dintre fostii angajati ai institutiei, care au fost concediati anul trecut, dintre care 15% au fost pierdute intr-o prima instanta.

Potrivit lui Stelian Tanase, numarul de angajati inainte de restructurarea care s-a facut anul trecut in Societatea Romana de Televiziune (SRTv) era de 3.149 (numar de posturi 3.236). In cadrul procesului de restructurare au fost concediati 619 angajati.

Stelian Tanase a mai spus ca, dupa restructurare, TVR a avut 2.535 de angajati (2.450 de posturi).

Pe langa concedierea colectiva din TVR, din televiziunea publica au mai iesit angajati in mod "natural", pensionandu-se sau parasind institutia din propria vointa.

Insa, in urma restructurarii, TVR este implicat in circa 300 de procese cu fosti angajati, din care 15% s-au pierdut in prima instanta. "Toate sunt in recurs, nu avem sentinte definitive (in aceste procese, n.r.)", a spus Stelian Tanase.

Restructurarea s-a facut in timpul fostului consiliu de administratie al TVR, care era condus la momentul respectiv de fostul presedinte-director general Claudiu Saftoiu.

Stelian Tanase, care a fost numit director general interimar al TVR pe 20 decembrie 2013, a spus ca nu are in vedere sa faca alte concedieri in Televiziunea Romana.