Calculata in termeni comparabili (curs valutar constant), cresterea veniturilor CME pe piata romaneasca a fost de 25,1%, noteaza News.ro.

Grupul a obtinut in Romania un profit operational inainte de deducerea deprecierilor si amortizarilor (OIBDA) de 14,68 de milioane de euro, in crestere cu 55,2% fata de 9,46 milioane de euro in intervalul similar al anului trecut. In termeni comparabili, avansul a fost de 62%.

CME detine in Romania posturile Pro TV, PRO TV International, Acasa, Acasa Gold, PRO Cinema, Sport.ro si MTV Romania, precum si mai multe site-uri. Totodata, in operatiunile de pe piata romaneasca sunt incluse si posturile din Republica Moldova, respectiv PRO TV Chisinau si Acasa in Moldova.

La nivel de grup, veniturile CME au crescut cu 4,7% (8,1 in termeni comparabili), la 35 de milioane de dolari, in timp ce profitul OIBDA a avansat cu 29,4% (35,2%), la 22,13 milioane de dolari.

Potrivit raportului, veniturile din publicitatea TV au urcat cu 4% (8% in termeni comparabili) in primul trimestru, reflectand cresterea semnificativa a cererii din Romania, precum si nivelul ridicat al cheltuielilor in Cehia, Bulgaria si Slovenia.

CME este inregistrata in Bermude si listata la bursa NASDAQ din New York si la Bursa de Valori de la Praga. Grupul a fost infiintat de omul de afaceri american Ronald Lauder 1994. CME are operatiuni in Romania, Bulgaria, Croatia, Cehia, Slovacia si Slovenia.