Pornind de la aceste date, Business Insider a facut o analiza a modului in care locuitorii anumitor tari isi folosesc telefoanele inteligente.

1.  China

Numar de telefoane mobile aflate in uz: 1,2 miliarde
Numarul smartphone-urilor din tara: 246 milioane
Fapt interesant: Peste jumatate dintre utilizatori au declarat ca le place sa isi foloseasca smartphone-urile “pe ascuns”. De asemenea, 27% dintre ei folosesc peste 21 de aplicatii pe telefonul mobil.

2.  SUA

Numar de telefoane mobile aflate in uz: 333 milioane
Numarul smartphone-urilor din tara: 230 milioane
Fapt interesant: Cea mai mare parte a celor din segmentul de varsta 18-54 de ani au deja un smartphone. Dintre cei de peste 65 de ani, cei care detin un smartphone au, in medie, venituri de peste 100.000 de dolari pe an.

3.  Japonia

Numar de telefoane mobile aflate in uz: 128 milioane
Numarul smartphone-urilor din tara: 78 milioane
Fapt interesant: Japonezii iubesc aplicatiile, dar urasc social media. Au, in medie, cate 41 de aplicatii instalate, insa aproximativ o treime dintre ei nu intra pe retelele de socializare de pe telefon. Cercetatorii niponi au creat o carcasa de smartphone care imita pielea umana.

4.  Brazilia

Numar de telefoane mobile aflate in uz: 259 milioane
Numarul smartphone-urilor din tara: 55 milioane
Fapt interesant: Brazilienii iubesc retelele sociale, 18% dintre aplicatiile descarcate avand legatura cu social media.

5.  India

Numar de telefoane mobile aflate in uz: 700 milioane
Numarul smartphone-urilor din tara: 44 milioane
Fapt interesant: In India, barbatii isi folosesc telefoanele pentru aplicatii si navigare pe internet, in timp ce femeile prefera site-urile de socializare si mesageria instant.

6.  Marea Britanie

Numar de telefoane mobile aflate in uz: 76 milioane
Numarul smartphone-urilor din tara: 43 milioane
Fapt interesant: 22% dintre britanici recunosc ca sunt dependenti de smartphone-uri si tot atatia spun ca au raspuns la telefon inclusiv in timp ce erau la toaleta.

7.  Coreea de Sud

Numar de telefoane mobile aflate in uz: 56 milioane
Numarul smartphone-urilor din tara: 32 milioane
Fapt interesant: Este tara care a inventat conceptul de magazin virtual pentru posesorii de smartphone-uri. Rafturile prezinta numai poze ale produselor comercializate, clientii scaneaza ceea ce vor sa cumpere, iar marfa le este livrata acasa in aceeasi zi.

8.  Germania

Numar de telefoane mobile aflate in uz: 197 milioane
Numarul smartphone-urilor din tara: 27 milioane
Fapt interesant: Nemtii sunt, dupa cehi, cei mai mari consumatori de bere. Asa ca isi folosesc telefoanele pentru a gasi mai degraba un bar sau un restaurant (39%), decat ca sa-si verifice conturile bancare (30%), potrivit unui raport al Google.

9.  Franta

Numar de telefoane mobile aflate in uz: 72 milioane
Numarul smartphone-urilor din tara: 26 milioane
Fapt interesant: Franta ia in considerare adoptarea unei “taxe culturale” de 1% pe smartphone-uri, asemanatoare celor existente deja pentru radio si TV. Banii s-ar folosi la productiile digitale frantuzesti, ca muzica, filme sau carti.

10.  Canada

Numar de telefoane mobile aflate in uz: 27 milioane
Numarul smartphone-urilor din tara: 23 milioane
Fapt interesant: Exista atat de multi dezvoltatori de aplicatii in tara, incat Apple are o sectiune speciala in magazinul sau online, denumita “Great Canadian Apps”.

11.  Rusia

Numar de telefoane mobile aflate in uz: 256 milioane
Numarul smartphone-urilor din tara: 22 milioane
Fapt interesant: Detinutii din penitenciarul de stat au primit mai nou propria lor aplicatie pentru smartphone-uri, prin care cei din afara le pot trimite mesaje si poze. Luna trecuta, autoritatile au prins o pisica in timp ce incerca sa introduca in unitate mai multe telefoane mobile, prinse de corpul sau cu scotch.

12.  Spania

Numar de telefoane mobile aflate in uz: 56 de milioane
Numarul smartphone-urilor din tara: 18 milioane
Fapt interesant: Intr-un sondaj recent al firmei Apigee, spaniolii s-au dovedit a fi cei mai dependenti de aplicatiile mobile. 93% dintre cei intervievati au declarat ca nu trece o zi fara sa le foloseasca iar 11% spun ca se bazeaza pe ele inclusiv ca sa-si comande cina, noteaza portalul Mashable.