Toate lucrurile pe care le-am facut sunt publicate pe site. Daca nu este clar, intrebati-ne! In ceea ce priveste conceptul de smart city, am inceput un proces in minister de construire a unui concept de colectare a bunelor practici si deschiderea unor canale de comunicare, astfel incat sa facem un gen de 'guidelines', cat mai bine structurate, legat si cu cadrul legal. In acelasi timp, as vrea sa lansez azi, aici, o provocare: sa construim primul oras inteligent din Romania pana in 2018. Acest oras sa fie Alba Iulia. De ce Alba Iulia? In afara faptului ca vorbim despre 100 de ani de la Unire, as vrea sa va spun ca Alba Iulia este singurul oras din Romania care au avut o strategie pe termen lung de dezvoltare si s-a si tinut de ea. Este un oras care a fost declarat de mai multe institutii internationale un oras bine administrat, a inceput sa faca pasi importanti”, a afirmat ministrul Comunicatiilor, potrivit Agerpres.

Potrivit oficialului, este important ca intreaga industrie telecom din Romania sa participe la acest program-pilot, care este preconizat sa demareze in luna septembrie a acestui an.

Termenul de Smart City este utilizat pentru a desemna orasele care apeleaza intensiv la tehnologiile noi tip “Smart” dedicate imbunatatirii serviciilor publice, cresterii nivelului de confort al cetatenilor din localitatile urbane si rurale, eficientizarii consumurilor de resurse si reducerii cheltuielilor pe termen mediu si lung.