Cu toate acestea, actiunile Apple erau marti seara in scadere cu 7,3%, pana la 121,18 dolari per titlu, pe tranzactiilor electronice care au loc dupa inchiderea bursei. Motivul: Apple a estimat ca in T3 2015 ar urma sa realizeze o cifra de afaceri cuprinsa intre 49 si 51 de miliarde de dolari, sub estimarile analistilor. 

De asemenea, in aprilie - iunie 2015, Apple a vandut 47,5 milioane de iPhone-uri, cu 35% mai mult decat in perioada similara din 2014, dar sub estimarile analistilor, care se asteptau ca vanzarile sa treaca pragul de 50 de milioane de unitati.

iPhone este crucial pentru rezultatele Apple, in conditiile in care a reprezentat 63% din cifra de afaceri a grupului in T2.

Vanzarile de iPhone-uri au crescut cu 87% in China, tara unde cifra de afaceri a grupului american s-a dublat in decurs de un an, ajungand la 13,2 miliarde de dolari, si o depaseste pe cea realizata in Europa, de 10,3 miliarde de dolari. 

Seful Apple, T. Cook, a subliniat insa ca grupul a inregistrat rezultate solide in perioada aprilie - iunie 2015.

"Am avut un trimestru uimitor, veniturile iPhone crescand cu 59%, vanzari solide de calculatoare Mac, venituri record din servicii, gratie App Store, si un start puternic pentru Apple Watch", a spus Cook. 

Directorul financiar de la Apple, Luca Maestri, a spus ca in primele noua saptamani de la lansare vanzarile de ceasuri Apple Watch au fost mai mari decat cele inregistrate in primele noua saptamani de la lansarea iPhone si iPad. Cu toate acestea, analistii si-au revizuit in jos estimarile privind vanzarile de ceasuri Apple Watch pentru trimestrul II, pana la 2,0 - 2,5 milioane de unitati, apreciind ca, deocamdata, este prea devreme sa spuna daca Apple Watch este un succes sau un esec. 

De asemenea, Luca Maestri a informat ca Apple a incheiat cel de-al doilea trimestru cu rezerve de lichiditati in valoare de 202,8 miliarde de dolari, din care 89% sunt pastrate in strainatate.

In ultimii ani, Apple si-a recompensat actionarii cu sume importante via dividende si rascumparari de actiuni, dar a preferat sa finanteze aceste operatiuni prin datorii in loc sa isi utilizeze lichiditatile.