Iata o scurta lista cu ceva veni iPhone 7. Pretul va fi acelasi: incepe de la 649 de dolari pentru iPhone 7 si de la 749 de dolari pentru iPhone 7 Plus.

Ambele vor veni in 3 variante - 32GB, 128GB si 256GB. iPhone 7 si iPhone 7 Plus va fi disponibil incepand cu 16 septembrie in 28 de tari si o saptamana mai tarziu in alte 30, inclusiv Romania.

Pentru prima data, telefonul are difuzoare stereo - unul in partea de jos a telefonului, celalalt in partea de sus. Se confirma disparitia jack-ului de 3.5mm. Din fericire, se confirma si ca fiecare telefon va veni cu adaptor.

iPhone 7 va veni direct cu iOS 10, cel care aduce multe imbunatatiri de grafica si nu numai. Aplicatia de Harti va fi si ea mult imbunatatita.

Noul ceas vine cu procesor dual-core, de 2 ori mai rapid decat precedentul. Display-ul de a 2-a generatie este extrem de luminos (1000 niti). Va veni si cu GPS integrat. GPS-ul va fi extrem de rapid - daca cineva ia ceasul la jogging, la final va primi harta cu traseul pe care l-a avut si zonele unde a alergat mai rapid.

Lansarea noului iPhone a fost cu atat mai asteptata in acest an cu cat, pentru prima data de la lansarea primei versiuni a acestui telefon in 2007, vanzarile de iPhone au scazut timp de doua trimestre consecutive.

Avand in vedere importanta pe care o au vanzarile de smartphone in rezultatele Apple, scaderea vanzarilor de iPhone a afectat si cifra de afaceri si profitul, cu 15% respectiv 27%, in ultimul trimestru.

Analistii sunt de parere, insa, ca noile gadgeturi de la Apple nu vor relansa vanzarile gigantului. Thomas Husson, analist la Forrester, sustine ca nici iPhone7 si nici Apple Watch2 nu reprezinta noul produs revolutionar de care Apple are nevoie.

"Noile iPhone nu vor genera acelasi interes in randul consumatorilor ca si precedentele iPhone, chiar daca cererea initiala va fi una solida", este de parere si Karissa Chua, analist la Euromonitor.

Lansarea iPhone7 vine la doar o saptamana dupa amenda de 13 miliarde de euro pe care Comisia Europeana a obligat gigantul american s-o plateasca Irlandei si coincide cu debutul unei campanii Apple impotriva masurii imputate de Europa.

Directorul general de la Apple, Tim Cook, a catalogat drept "stupiditate politica absoluta" decizia Comisiei Europene, care saptamana trecuta a cerut Irlandei sa recupereze de la Apple suma de 13 miliarde de euro reprezentand taxele neplatite in perioada 2003-2014.

Detalii despre noile gadgeturi de la Apple, pe www.stirileprotv.ro.