Conform unor documente remise Autoritatii de Control a Pietelor Financiare din SUA (Securities and Exchange Commission - SEC), la data de 31 decembrie 2016 grupul Berkshire Hathaway detinea 57,4 milioane actiuni Apple, cu o valoare de piata de 7,74 miliarde de dolari, fata de 15,2 milioane actiuni la finele lunii septembrie.

Aceasta participatie face din Berkshire Hathaway unul din primii 10 actionari la Apple, in conditiile in care marti seara actiunile producatorului telefoanelor iPhone au atins un nou record de 135,02 dolari per titlu.

De asemenea, datele oficiala arata ca in ultimul trimestru al anului trecut Berkshire Hathaway a investit masiv si in principalele patru companii aeriene americane detinand participatii in valoare totala de 9,3 miliarde de dolari la American Airlines, Delta Air Lines, Southwest Airlines si United Continental, fata de 1,3 miliarde de dolari in trimestrul al treilea. Aceste investitii i-au surprins pe analisti avand in vedere ca in ultimele decenii Buffett a considerat companiile aeriene drept investitii in pierdere.

Holdingul condus de Warren Buffett a mai dezvaluit marti ca a preluat participatii la producatorul de seminte Monsanto Co, care este pe cale sa fie preluat de grupul german Bayer, precum si la compania de radio prin satelit Sirius XM.

In ultimii 50 de ani, Berkshire a cumparat mai multe zeci de companii in diferite sectoare variind de la asigurari la companii de transport feroviar in conditiile in care Warren Buffett recomanda diversificarea investitiilor in afaceri capabile sa asigure o crestere constanta a veniturilor pe termen lung.