Analistii se asteapta ca noul "Apple Music" sa fie prezentat de Apple la conferinta anuala a dezvoltatorilor (World Wide Developers Conference), care va debuta luni la San Francisco.

"Apple Music va fi o companie de streaming. Cred ca va face valuri si va avea un efect asupra intregii industrii", a spus presedintele Sony Music, Doug Morris, transmite Agerpres.

Analistul Gartner, Van Baker, este de parere ca Apple a intrat putin cam tarziu pe aceasta piata, insa ar putea sa nu aiba importanta in conditiile in care are suficiente fonduri pentru publicitate si aproximativ 800 de milioane de carduri de credit legate deja de conturile de iTunes. 

Apple este un nume recunoscut pentru achizitia de muzica descarcata de pe Internet gratie iTunes. Insa consumatorii se indreapta din ce in ce mai mult spre streaming muzical, unde jucatorii importanti sunt suedezii de la Spotify sau radioul american Pandora Media si chiar si site-ul de video Google YouTube.

Aproximativ 41 de milioane de persoane din intreaga lume platesc in prezent pentru streaming muzical oferit de Spotify, Pandora sau Deezer, iar veniturile din abonamente au crescut anul trecut cu 39% pana la 1,6 miliarde de dolari, potrivit Federatiei Internationale a Industriei Fonografice. 

Apple Music va combina un serviciu gratuit de radio online, o oferta de ascultare de muzica cu plata, cu un pret de 10 dolari pe luna, similar celui oferit de Spotify.