Gigantul american in domeniul tehnologiei se loveste pe piata elvetiana de o marca inregistrata in 1985, a carei protectie legala expira in decembrie si care in prezent apartine lui William Longe, proprietarul marcii de ceasuri Leonard, conform datelor Institutului Federal Elvetian pentru Proprietate Intelectuala, potrivit RTS. 

Reprezentantii Apple nu au fost disponibili pentru comentarii, ca si cei ai Institutului Federal Elvetian pentru Proprietate Intelectuala. 

Apple Watch, primul dispozitiv complet nou lansat de Apple in timpul mandatului de director general al lui Tim Cook, va putea fi comandat din 10 aprilie, iar din 24 aprilie va fi disponibil in magazinele din noua tari. 

Cel mai mare producator de ceasuri din Elvetia, Swatch, a lansat in martie un smartwatch propriu, ca raspuns la ceasul Apple.

Potrivit estimarilor firmei de consultanta Piper Jaffray, Apple ar putea vinde 1 milion de ceasuri Apple Watch in primul weekend de la lansarea comerciala, din 10 aprilie. 

Apple Watch, care a fost prezentat oficial luna trecuta la preturi de pornire cuprinse intre 349 dolari pentru versiunea de baza si 10.000 dolari pentru versiunea de varf, este primul dispozitiv nou lansat de companie din 2011.  Noul produs si iPhone-urile cu ecrane mai mari au contribuit la optimismul investitorilor legat de dezvoltarea Apple, iar actiunile companiei au urcat la niveluri record in ultimele luni. 

Potrivit estimarilor analistilor intervievati de Bloomberg, vanzarile de aparate Apple Watch ar putea ajunge in actualul an fiscal la aproape 14 milioane de unitati.  Piata globala a smartwatch-urilor ar putea creste la 28,1 milioane de unitati in 2015, de la 4,6 milioane unitati anul trecut, Apple urmand sa captureze 55% din piata, anticipeaza Strategy Analytics.