Conform unor surse anonime citate de publicaţia japoneză de business Nikkei, Apple a comandat furnizorilor de componente pentru iPhone să reducă producţia pentru perioada ianuarie - martie 2019.

Toate modelele de iPhone, nu doar cele lansate în toamna anului trecut, sunt vizate de o reducere a producţiei cu aproximativ 10 procente.

Conform surselor citate, reducerea producţiei este diferită de la furnizor la furnizor, în funcţie de componentele produse. Însă, în medie, reducerea reprezintă în jurul a 10%.

Comanda de reducere a producţiei ar fi fost trimisă de Apple chiar înainte de anunţarea noilor estimări privind vânzările de iPhone.

Citește și: Apple, dată în judecată din cauza noilor iPhone-uri. Cum și-ar fi păcălit clienții

În locul producerii a 43 de milioane de unităţi pentru primul trimestru al acestui an, conform noii reduceri de producţie ar urma să fie dezvoltate 40 de milioane de iPhone-uri.

Apple a anunţat în urmă cu o săptămână că se aşteaptă ca veniturile generate de iPhone în ultimul trimestru al anului trecut să fie cu 5 miliarde de dolari mai mici decât cele 89 de miliarde estimate anterior.

De vină ar fi noile condiţii ale pieţei din China, unde vânzările au scăzut parţial din cauza războiului comercial dintre Statele Unite şi China.