Cei de la Techsmartt.net, au testat ultimele doua modele de smartphone-uri de la Apple, ca sa vada cum vor rezista in conditiile unui impact cu solul, noteaza Mashable.   

Atat iPhone 5C, cat si iPhone 5S, au fost pe tot parcursul testului in carcasele de protectie originale.  

Experimentul nu s-a vrut a avea o valoare stiintifica, insa demonstreaza, in conditii reale, durabilitatea unui telefon de altfel destul de scump.

Keaton Keller, cel care a realizat testele, a dat drumul telefoanelor din dreptul pieptului, de deasupra capului si de la o inaltime de trei metri.   In primul caz, ambele telefoane au rezistat bine, prezentand doar mici zgarieturi pe carcasa. In schimb, cand a fost lasat sa cada de deasupra capului ecranul de la iPhone 5C a fost distrus complet, iar telefonul a incetat sa mai functioneze.   In mod surprinzator, de la aceeasi inaltime iPhone 5S a aterizat destul de bine, cu doar cateva zgarieturi. Aceleasi daune minore le-a suferit si cand a fost aruncat de la trei metri inaltime, urmarea fiind mici semne pe marginea ecranului, dar, spre deosebire de fratele lui mai ieftin,  5S-ul a continuat sa functioneze.  

O carcasa pentru iPhone 5C costa 29 de dolari, iar pentru iPhone 5S 39 de dolari, aceasta din urma putand fi considerata chiar o investitie utila.