“Sunt putini oameni in lume care apuca sa construiasca o afacere precum aceasta”, isi motiveaza gestul Evan Spiegel, cofondatorul si CEO-ul Snapchat. “Cred ca sa dau asta pe un castig oarecare pe termen scurt nu ar fi prea interesant”, a declarat Spiegel pentru Forbes, preluat de Mashable.

Explicatia nu este una de domeniul fantasticului, insa daca e sa facem un calcul reiese ca atat Spiegel cat si partenerul sau, Bobby Murphy, s-ar fi bucurat de un castig pe termen scurt destul de important. Mai precis, potrivit Forbes, fiecare dintre ei ar fi primit 750 miloane de dolari daca ar fi acceptat oferta Facebook.

CEO-ul Facebook a mers pentru prima data sa il intalneasca pe Spiegel in orasul sau natal la sfarsitul lui 2012 cu gandul de a-i speria pe fondatorii Snapchat. Le-a spus acestora ca Facebook intentioneaza sa lanseze o aplicatie aproape dentica in decurs de numai cateva zile.

“Doar ca nu ne-a spus ca are de gand sa ne zdrobeasca”, isi aminteste Spiegel despre intalnire. Aplicatia in cauza era Facebook Poke, ce s-a dovedit a fi un esec.

CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a mai facut o vizita in toamna urmatoare, cu scopul de a cumpara compania, dar proprietarii Snapchat si-au dat seama ca astfel de tehnici de intimidare denota mai degraba disperare si au refuzat din nou, considerand ca au un avantaj in industrie. Tocmai aceasta teama reiesita din comportamentul co-fondatorului Facebook este adevaratul motiv din spatele refuzului dat de Spiegel, sunt de parere cei de la Forbes.

Intre timp, evaluarea serviciului foto a crescut cu 50 de milioane de dolari, ajungand la trei miliarde. Nu este chiar la nivelul sumei oferite de Zuckerberg, dar, chiar si asa, cifra este impresionanta.