Din cele cinci firme, patru sunt dezvoltatori de software, respectiv TeamNet International, pe locul 17, Crys Computers, pe 26, Fortech, pe 38, si Ingenio Software pe 43 si o una de solutii pentru mobile banking, SmartTel, aflata pe pozitia 37.

In 2008, Vola.ro avea o cifra de afaceri de aproape 1,6 milioane de lei si 12 angajati. La sfarsitul anului 2012, pentru agentie lucrau 52 de persoane, iar cifra de afaceri era de 92,8 milioane de lei.

"Dinamica dezvoltarii Vola.ro demonstreaza ca rezervarile online castiga tot mai mult teren, un trend pe care il observam la toate produsele noastre - la bilete de avion, hoteluri si city break-uri. Observam, de asemenea, o schimbare majora a metodelor de plata folosite de clientii nostri. Daca acum cativa ani platile online cu carduri nu treceau de 15% din totalul platilor, acum avem luni in care acest procent este de 70%. Investitiile in platforma tehnologica a Vola.ro - in tehnologia de cautare a tarifelor de bilete de avion, de hoteluri si city break-uri - ne-au facut sa crestem accelerat in ultimii ani si intentionam sa continuam aceste investitii", a declarat Daniel Truica, managing partner si co-fondator Vola.ro, intr-un comunicat remis Incont.ro.

Pozitiile a doua si a treia din clasament sunt ocupate de Bitgear Wireless Design Services d.o.o. din Serbia si compania poloneza Softhis Sp. Z.o.o., cu cresteri ale veniturilor in ultimii cinci ani de 1.872%, respectiv 1.573%.

"Sectorul tehnologic se remarca prin rate de crestere peste medie, in ciuda unui context economic inca afectat de criza globala", a declarat Alina Mirea, partener audit Deloitte Romania, specializata in industriile Tehnologie, Media si Telecomunicatii.

Raportul Deloitte Technology Fast 50 Central Europe cuprinde si top cinci cele mai mari companii de tehnologie din Europa Centrala si top "Rising stars", care cuprinde zece companii de tehnologie in ascensiune.

Si topul celor mai mari cinci companii de tehnologie din Europa Centrala cuprinde o firma romaneasca, TeamNet International, aflata pe locul trei, dupa Goclever din Polonia si Internet Shop din Cehia si inaintea Eset din Slovacia si eSKY din Polonia.

La categoria "Rising Stars" primul loc in top zece este ocupat de firma romaneasca de software Insoft Development & Consulting, care a avut o crestere de 2.884%, aceasta fiind urmata pe doi si trei de firme din Slovacia si Polonia.

Companiile prezente in "Deloitte CE Technology Fast 50" trebuie fie sa detina o proprietate tehnologica sau intelectuala ce contribuie semnificativ la veniturile operationale, fie sa aloce un procent semnificativ din venituri catre cercetare si dezvoltare de tehnologie.

Deloitte Europa Centrala Technology FAST 50 include cele mai dinamice companii de tehnologie din regiune, in baza ratei de crestere a veniturilor din ultimii cinci ani (2008-2012). In definitia Fast 50, companiile candidate trebuie sa fi raportat venituri anuale de cel putin 50.000 de euro pe an in ultimii cinci ani, sa aiba sediul in Europa Centrala, sa fie controlate de antreprenori locali si sa activeze pe piata de cel putin cinci ani.