Planul de investitii al Deutsche Telekom exercita presiunie asupra Vodafone, al carui director general, Vittorio Colao, a declarat in noiembrie ca vrea sa reduca cheltuielile, dupa finalizarea, anul viitor, a unui program de modernizare a retelelor la nivel mondial, numit Project Spring, de 19 miliarde de lire sterline (24,8 miliarde euro). 

"Nu putem incepe sa investim, iar apoi dintr-o data sa ne oprim. Construirea retelelor este ceea ce stim sa facem cel mai bine. Vom lasa altora constructia de aplicatii si servicii", a spus directorul general, Timotheus Hoettges.

Seful Deutsche Telekom a explicat ca o retea care permite transmisia rapida de date, indiferent unde se afla utilizatorii, va da un avantaj companiei in negocierile cu furnizorii de continut. 

Concurenta pentru clienti s-ar putea intensifica daca producatori de software precum Google si Facebook vor decide sa se implice in sectorul infrastructurii, peste cativa ani, a mai sus Hoettges. 

Cheltuielile mai mari ale Deutsche Telekom avantajeaza producatori de echipamente de retele precum Ericsson, Alcatel-Lucent, Nokia si Huawei Technologies. 

Deutsche Telekom este concurata tot mai mult in Germania de Telefonica Deutschland Holding, care a fuzionat anul trecut cu divizia E-Plus a Royal KPN, fiind lider pe piata din Germania in functie de numarul de clienti. Vodafone a preluat la randul sau anul trecut furnizorul de servicii prin cablu Kabel Deutschland Holding.