Cei mai multi cumparatori au stat astazi in fata calculatorului ca sa-si cumpere electronice de ultima generatie. Asa ca, dupa Black Friday, vanzatorii vor resimti un alt varf de cumparaturi online, dupa importul conceptului european Mega Monday.

Desi este luni, cel mai mare magazin online din Romania si-a propus sa vanda de peste 10 milioane de euro. Cum showroom-ul este deja plin, la fel si site-ul, pana la ora 14:00 si-a indeplinit obiectul pe jumatate. Mai mult, unele produse au fost deja epuizate. Este si cazul smartphone-uluiPhone 5, care la pranz nu mai era disponibil.

Magazinele online din vestul Europei au avut astazi cea mai aglomerata zi, denumita Mega Monday. "Cu doua saptamani inaintea Craciunului, vorbim despre intervalul necesar pentru livrarea bunurilor sau cadourilor cumparate", spune Catalin Cretu, country manager al operatorului de plati Visa.

Iar ca sa pluseze, magazinele noastre online au venit si cu promotii.

"Oferim prin voucher cadou 11% din valoarea comenzilor. Se poate folosi in perioada 1 ianuarie - 28 februarie 2013", spune Bogdan Leonte, manager magazin eMAG.

"Cea mai mare reducere este de 45%. La laptopuri, televizoare LED"
, explica Dan Dumitrescu, manager general Oktal.

"In perioada asta avem o crestere de 30-40% a numarului de comenzi", afirma Mihai Petrascu, director Evomag.

In Europa se vor face astazi 10 milioane de tranzactii doar online cu o valoare totala peste jumatate de miliard de euro.