Compania a raportat pentru intervalul ianuarie - martie 2013 venituri de 29,1 milioane lei si un profit net de 320.000 lei.
Cheltuielile Electroputere VFU s-au injumatatit in primul trimestru din acest an, de la 28,7 milioane lei la 14,4 milioane lei.
In perioada analizata afacerile companiei au coborat cu 75%, la 7,9 milioane lei, de la 31,8 milioane lei in primele trei luni ale anului trecut, potrivit Mediafax.

Electroputere VFU (fosta Remarul Pascani), este detinuta de Gruia Stoica prin compania Grup Feroviar Roman (GFR), cu o participatie de 90,8%. Remarul Pascani si-a schimbat denumirea dupa ce Stoica a cumparat la sfarsitul anului 2012 divizia de productie locomotive a Electroputere Craiova (EPT).

GFR a castigat anul trecut licitatia organizata de stat pentru privatizarea CFR Marfa, insa procedura a esuat intrucat unele banci creditoare ale transportatorului feroviar de stat nu si-au dat acordul pentru schimbarea actionariatului, iar Consiliul Concurentei nu a avut timpul necesar pentru a se pronunta asupra tranzactiei.

Stoica se afla in prezent in arest, fiind acuzat de fapte de coruptie. El a fost trimis in judecata la jumatatea lunii februarie, alaturi de Doru Bostina, omul de afaceri fiind acuzat ca i-ar fi dat avocatului 3 milioane de euro pentru a afla pretul cerut de CFR Marfa la o licitatie pentru transportarea carbunelui organizata de Complexul Energetic Oltenia, la care participa si GFR.

Cea mai recenta tranzactie cu actiunile Electroputere VFU, listate pe piata Rasdaq, a fost realizata la 23 aprilie, la pretul de 2,3 lei/titlu. La acest pret, capitalizarea companiei este de 26,6 milioane lei (6 milioane euro).