Nokia 8 se laudă cu mai multe premiere tehnologice, prima pe listă fiind optica de la Carl Zeiss.

Este primul telefon care beneficiază de pe urma noului acord dintre deţinătorul brandului Nokia şi celebrul producător de tehnologie optică german, scrie News.ro.

O altă caracteristică deosebită este folosirea simultană a ambelor camere foto. Sub denumirea Dual-Sight se ascunde posibilitatea realizării unor transmisiuni live şi fotografii în mod split screen.

Pe jumătate de ecran se va vedea conţinutul furnizat de camera principală, iar pe cealaltă jumătate va fi afişat conţinutul realizat cu camera frontală.

A treia caracteristică cu care Nokia 8 încearcă să se diferenţieze se numeşte Nokia OZO şi este o tehnologie audio spaţială despre care producătorul spune că este folosită de către producătorii de film de la Hollywood.

Altfel, caracteristicile tehnice sunt demne de un adevărat flagship cu Android. Smartphone-ul care va fi livrat cu Android 7.1.1 nemodificat are un ecran IPS de 5,3 inch cu rezoluţie QHD (2560 x 1440 pixeli).

Nokia 8 foloseşte cel mai puternic chipset oferit la ora actuală de Qualcomm, Snapdragon 835. Are 4 GB memorie RAM şi 64 GB spaţiu intern de stocare, ce poate fi extins cu ajutorul cardurilor de memorie microSD de până la 256 GB.

Pe partea foto, noul flagship Nokia foloseşte un sistem dual devenit deja tradiţional. Acesta este compus din două camere foto de 13 MP. O cameră realizează fotografii color, iar cealaltă salvează imagini alb-negru care sunt apoi combinate.

Pe partea de conectivitate, Nokia 8 foloseşte un conector USB-C şi are inclusiv o ieşire audio de 3,5 mm. Nu lipseşte din dotare nici senzorul de amprente.

Bateria are 3.090 mAh şi suportă standardul de încărcare rapidă al celor de la Qualcomm.

Nokia 8 va fi disponibil pe piaţă din luna septembrie şi va avea un preţ mediu global de vânzare de 600 de euro.