Rick Osterloh, vicepresedintele diviziei de hardware Google, a confirmat faptul ca anul acesta compania americana va lansa a doua generatie de Pixel, primul smartphone pe care Google l-a construit in totalitate, atat software, cat si hardware, scrie News.ro.

Un al doilea model Pixel era previzibil. Ritmul anual este deja o traditie in domeniul smartphone-urilor si niciun producator nu lanseaza un model care sa nu fie urmat, la un an distanta, de o versiune imbunatatita.

Declaratia lui Rick Osterloh vine doar sa confirme ceea ce toata lumea astepta din partea Google: continuarea eforturilor de a merge pe urmele celor de la Apple si a deveni un producator complet, care sa se ocupe de toate aspectele ce tin de propriile produse.

Pe de alta parte, aceeasi declaratie este o confirmare si pentru partenerii Google - producatorii de smartphone-uri cu Android. Acestia trebuie sa se obisnuiasca cu faptul ca Google nu mai este doar compania care le furnizeaza sistemul de operare, ci si concurentul direct.

Osterloh nu ofera alte informatii dincolo de confirmarea lansarii unui nou smartphone Pixel pentru anul acesta. Nu se cunosc la ora actuala nici data de lansare, nici modificarile si noutatile fata de versiunea din 2016.

Va fi interesant de vazut daca Google va merge in continuare pe o singura versiune premium, care sa concureze direct cu iPhone, sau va lansa si o versiune de buget care sa aduca mai multe vanzari. De asemenea, va fi interesant de urmarit si modul in care Google va alege sa-si comercializeze in continuare produsele. Google nu a reusit, pana acum, sa creeze o retea de distributie globala, cauza din care smartphone-urile Pixel au putut fi cumparate oficial doar intr-un numar limitat de tari.