Potrivit lui Terry Gou, robotii – denumiti “Foxboti”, sunt in ultima faza de testare si vor fi folositi in viitorul apropiat in cel putin una dintre fabricile sale, prioritate avand asamblarea produselor Apple.

Pentru inceput, Foxconn vrea sa instaleze 10.000 de roboti cu care vrea sa inlocuiasca oamenii, cel mai probabil pe cei care lucreaza pentru cel mai popular produs al Apple, iPhone.

Fiecare “Foxbot” va asambla in jur de 30.000 de dispozitive pe an, ceea ce ar insemna producerea a 300 de milioane de iPhone-uri anual.

Cu un cost estimat la 20.000-25.000 de dolari, robotii vor aduce si reduceri de cheltuieli semnificative pentru Foxconn, care are in prezent peste 1,2 milioane de angajati in mai multe fabrici din China. Pe langa reducerea cheltuielilor, introducerea robotilor va rezolva si problemele companiei cu lucratorii, care reclama conditii inumane de munca.

Ideea introducerii de roboti in fabricile Foxconn a fost anuntata in 2011, atunci cand Gou spunea ca are deja 10.000 de roboti gata de a intra in productie. In prezent, nu se stie cati roboti foloseste Foxconn si in ce fabrici.

Potrivit specialistilor, compania chineza urgenteaza folosirea robotilor, in conditiile in care are nevoie de 100.000 de angajati in plus pentru a putea face fata productiei masive a noului iPhone, care ar incepe in iulie.

Apple se asteapta ca noul iPhone – numit de presa iPhone 6, sa reprezinte un boom de vanzari, avand in vedere ca dispozitivul va veni cu modificari semnificative de design si de functii fata de modelele anterioare. Potrivit presei de specialitate, data lansarii ar putea fi 19 sau 25 septembrie.