Produsele au fost prezentate de catre Stephen Elop, directorul general al producatorului de telefoane, la evenimentul Nokia World, organizat la Abu Dhabi. 

Lumia 1520 are un ecran de 6 inci cu rezolutie 1080p, procesor cu patru nuclee si 32 GB de stocare interna care poate fi extinsa prin utilizarea unui card de memorie.  Asemenea predecesorilor sai din seria Lumia, principala caracteristica a noului varf de gama este camera performanta, cu rezolutia de 20 megapixeli, acompaniata de un nou pachet software. 

Smartphone-ul va fi disponibil la un pret recomandat de 749 de dolari si vine in trei variante de culoare - galben, rosu si alb. 

Modelul premium este insotit de Lumia 1320, cu aceleasi dimensiuni (6 inci), dar cu specificatii tehnice mai slabe si un pret recomandat mai redus, de 339 de dolari. 

tableta Lumia 2520 are un design similar cu smartphone-ul 1520 si este echipata cu un ecran de 10 inci. Dispozitivul ruleaza sistemul de operare Windows RT si este la fel cu al tabletei Surface 2 prezentata recent de Microsoft.

Lumia 2520 se poate conecta la retele 4G/LTE si are un pret retail recomandat de 499 de dolari, fara taxe. 

Producatorul finlandez a mai dezvaluit marti trei noi modele din gama low-cos Asha, respectiv 500, 502 si 503, cu preturi care pornesc de la 69 de dolari. 

Microsoft va prelua divizia producatoare de telefoane mobile a Nokia intr-o tranzactie de 5,4 miliarde euro, au anuntat in septembrie cele doua companii. Grupul finlandez isi va continua activitatea in productia de echipamente pentru retele de telecomunicatii si serviciile de navigatie.