"Nu vrem un acord care sa fie doar in faza de proiect, nu este in interesul nimanui. In urmatoarele saptamani ar trebui sa finalizam tranzactia", a declarat Gervais Pellissier.

Potrivit unor informatii publicate anterior in presa, Orange vrea sa preia Bouygues Telecom pentru 10 miliarde de euro  in numerar si actiuni. Bouygues Telecom ar urma sa detina o participatie de 15% la noua entitate rezultata in urma fuziunii, in timp ce participatia statului francez la Orange se va reduce de la 23% pana la sub 20%.

Daca aceasta operatiune se va concretiza, numarul jucatorilor de pe piata franceza de telecomunicatii se va reduce de la patru la trei, iar entitatea combinata ar avea o cota de peste 50% pe segmentul telefoniei mobile.  

"O controversa intre patru persoane este intotdeauna mai dificila decat intre doua persoane. Vrem sa ajungem la un acord care sa fie acceptabil din punct de vedere social si sa fie acceptat de autoritatile de reglementare", a explicat Gervais Pellissier  

Reusita unui eventual acord depinde de obtinerea aprobarilor necesare din partea organismelor de reglementare a concurentei din Franta si Bruxelles.