Planul este in faza incipienta, iar compania franceza nu a stabilit inca detaliile privind valoarea fondurilor care ar putea fi atrase sau data lansarii ofertei, potrivit unui purtator de cuvant al operatorului de telefonie. 

Orange se confrunta cu o lipsa de lichiditati, ca urmare a tarifelor reduse in contextul unei competitii acerbe pe piata europeana, iar vanzarea participatiilor pe care le detine la companii de telefonie din Africa si Orientul Mijlociu i-ar oferi fonduri suficiente pentru a reduce datoriile si a face noi achizitii. 

Operatorul de telecomunicatii a vandut in ultimii ani o serie de active din Republica Dominicana si Elvetia, iar CEO-ul Stephane Richard a declarat recent ca Orange doreste sa isi extinda prezenta pe pietele din Europa, precum Spania si Romania.

Luna trecuta, compania a inaintat o oferta de cumparare de 3,4 miliarde de euro furnizorului spaniol de Internet si telefonie mobila Jazztel. 

Vanzarile Orange in Africa si Orientul Mijlociu au crescut cu 9%, la 1,1 miliarde de euro, in trimestrul trecut, fata de un declin de 4,2% inregistrat in Franta, cea mai mare piata a companiei de telefonie.