Fara a cita sursa informatiilor sale, revista Challenges sustine ca Orange ar urma sa preia participatii la Telecom Italia, companie la care Vivendi detine un pachet de 24,7%, precum si un alt pachet de 20% din studiourile de film si productie de televiziune Canal Plus Group.

"In mod evident Orange discuta cu toti producatorii de continut intr-un sector care evolueaza in mod continuu insa grupul dezminte in mod oficial ca a ajuns la un acord secret cu Vivendi privind Canal Plus si Telecom Italia," a declarat un purtator de cuvant de la Orange.

Zvonurile referitoare la o posibila tranzactie intre Vivendi, care detine 24,7% din actiunile Telecom Italia, si Orange au aparut de mai multe ori in ultimele luni pe masura ce grupurile de media traditionale cauta noi modalitati pentru a concura cu noii veniti precum Netflix si Amazon.

La randul lor, companiile europene de telecomunicatii sunt interesate de consolidarea sectorului avand in vedere ca piata este una aglomerata, ceea ce a dus la un razboi al preturilor care a afectat veniturilor companiilor de genul Orange. In luna aprilie a acestui an discutiile in vederea unei fuziuni intre Orange si Bouygues au esuat deoarece Martin Bouygues a fost nemultumit de termenii oferiti de Orange.

Grupul Orange, cunoscut anterior sub numele de France Telecom, este prezent in 209 de tari, are 247 de milioane de clienti, dintre care 185 de milioane abonati la serviciile de telefonie mobila. Orange a realizat anul trecut vanzari de 39 de miliarde de euro si avea 155.000 de angajati la nivel mondial. Compania este lider de piata in Romania, cu 10,009 milioane de clienti la 31 martie 2016.