"Echipele se inteleg bine, discutiile avanseaza. Pentru moment nu exista obstacole in calea preluarii Bouygues Telecom de catre Orange", a declarat o sursa din apropierea negocierilor pentru Le Journal du Dimanche, transmite Agerpres.

Negocierile ar putea sa se finalizeze in aproximativ trei luni.  

Contactate de AFP cele doua grupuri nu au facut niciun fel de comentarii.  

Potrivit presei, in conformitate cu termenii acordului, Bouygues Telecom ar urma sa primeasca o participatie de 15% la noua entitate rezultata in urma fuziunii, in timp ce participatia satului francez la Orange se va reduce de la 23% pana la sub 20%.

In schimb, canalul de televiziune TF1, detinut si el de grupul de constructii Bouygues, nu face obiectul negocierilor.  

Cu toate acestea, o fuziune intre Orange si Bouygues ar reduce numarul jucatorilor de pe piata franceza de telecomunicatii de la patru la trei, iar de asemenea entitatea combinata ar avea o cota de piata de peste 50%.

Pentru a obtine aprobarea autoritatilor de reglementare a concurentei, Orange ar fi dispus sa vanda active in valoare de pana la cinci miliarde de euro catre rivalii Free Mobile si SFR Numericable.  

Grupul Orange, cunoscut anterior sub numele de France Telecom, este prezent in 209 de tari, cu 247 de milioane de clienti, dintre care 185 de milioane abonati la serviciile de telefonie mobila. Orange a realizat anul trecut vanzari de 39 de miliarde de euro si avea 155.000 de angajati la nivel mondial. Orange este lider de piata in Romania, cu 10,205 milioane de clienti si venituri de 453,9 milioane de euro la 30 iunie 2015.