Conform unui material publicat de Bloomberg, cel supranumit “parintele Android-ului” va anunta in curand noua sa companie, Essential. Aceasta ar urma sa lanseze primele produse chiar in cursul acestui an.

Din cate se pare, accentul este pus pe un smartphone de top, menit sa concureze cu iPhone, Google Pixel si seria Galaxy S a celor de la Samsung - acestea fiind considerate cele mai relevante flagship-uri la ora actuala.

Noul smartphone produs de Essential ar urma sa aiba un spate construit din ceramica. Ceramica pare sa fie noul material premium preferat de producatorii de telefoane, dupa ce ani la rand acestia au folosit metal si sticla.

Smartphone-ul noii companii ar fi lipsit de asa-numitul bezel - ramele care incadreaza ecranul. Cu alte cuvinte, ecranul va acoperi toata latimea partii frontale, singurele rame vizibile ramanand cele de sub si de deasupra ecranului.

Cu un ecran care reprezinta cea mai mare parte a telefonului, smartphone-ul lui Andy Rubin ar urma sa aiba un ecran mai mare decat iPhone 7 Plus, dar dimensiunile totale sa fie mai mici. Asta datorita lipsei ramelor din stanga si din dreapta ecranului.

Cei de la Essential ar construit si extensii pentru acest smartphone, care ar urma sa fie atasate si desprinse printr-un sistem magnetic. O astfel de extensie ar putea fi o camera foto care filmeaza la 360 de grade.

Daca si in ce masura aceste informatii se vor concretiza, vom vedea la jumatatea anului, atunci cand noua companie a lui Andy Rubin, unde lucreaza aproximativ 40 de oameni, majoritatea fosti angajati Google, ar trebui sa lanseze acest smartphone.