Administratia federala pentru reglementare in domeniul aviatiei din SUA a anuntat ca nu permite in prezent efectuarea de zboruri comerciale cu aparate fara pilot, potrivit Bloomberg. 

Totodata, unele date publicate la inceputul lunii noiembrie de catre FAA arata ca interdictia nu va fi ridicata prea curand, astfel ca proiectul lui Jeff Bezos pare sortit esecului. 

United Parcel Service (UPS), cea mai mare companie de curierat si transporturi de marfa din SUA, a precizat ca a discutat cu producatori de drone, insa pentru moment va ramane la metodele traditonale. 

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, a prezentat duminica "octocopterul", un prototip de drona care ar urma sa faciliteze livrari rapide de produse de dimensiuni mici.  Producatorii de drone fac lobby pe langa guvernul american pentru a deschide calea pentru zboruri comerciale fara pilot, in conditii de siguranta. 

UPS si FedEx, cei mai mari transportatori de marfa din SUA, cauta de mai mult timp un sistem care sa permita livrarea unui produs la client in aceeasi zi in care a fost comandat. UPS a ajuns la concluzia ca cererea pentru un astfel de serviciu este prea mica pentru a justifica costurile necesare pentru depasirea obstacolelor tehnice, a afirmat directorul de vanzari si marketing al companiei, Alan Gershenhorn.