Ramzi Haidamus a demisionat din functia de presedinte al Nokia Technologies, o divizie care se ocupa de noile produse destintate consumatorilor si care recent a incheiat un acord cu firma finlandeza HMD Global in speranta relansarii pe piata a telefoanelor mobile marca Nokia.

Odata cel mai mare producator mondial de telefoane mobile, Nokia a decis in 2013 sa-si vanda operatiunile de telefonie mobila producatorului american de software Microsoft pentru suma de 5,6 miliarde de euro. Conform acordului convenit la vremea respectiva cu Microsoft, Nokia nu va reveni pe piata telefoanelor mobile pana la finele lui 2016.

In prezent, Nokia se concentreaza pe productia de echipamente de retele de telecomunicatii, o industrie cu perspective de crestere slabe, iar divizia Nokia Technologies era vazuta ca o incercare de intrare pe piata produselor destinate consumatorilor. In acest an Nokia a inceput sa vanda o camera pentru realitatea virtuala si de asemenea a achizitionat compania franceza de health-tracking Withings.

Nokia are aproximativ 104.000 de angajati in intreaga lume, din care 6.850 in Finlanda, si in primul trimestru din 2016 a inregistrat pierderi nete de 513 milioane de euro, din cauza cererii mai scazute pentru retelele mobile.