Este pentru prima data cand viteza la Internet a depasit 50 Mbps (megabytes per secunda) si, daca trendul se va mentine, in curand vor fi atinse viteze si mai mari.

In clasamentul realizat de specialistii in internet de la Akamai Technologies, Hong Kongul este urmat de Coreea de Sud (48,8 Mbps), Japonia (42,2 Mbps), Letonia (37,5) si Romania (37,4).

Statele Unite s-au situat abia pe locul 14, cu o viteza de 29,6 Mbps. Acestea reprezinta insa varfuri de trafic, si nu viteza medie.

In Europa, media vitezei de conectare la internet este mai scazuta, printre tarile cu cel mai bun trafic de date numarandu-se Elvetia (8,7 Mbps), Olanda (8,5 Mbps) si Cehia (7,7 Mbps).

China s-a situat pe locul 123 in clasamentul general, avand cea mai mica viteza de conectare de pe tot continentul asiatic, doar 7,1 Mbps. Si tot in China au avut loc cele mai multe atacuri pe internet (o medie de 33% din totalul atacurilor raportate la nivel mondial), fiind urmata de Statele Unite ale Americii si Rusia.

Akamai isi face public raportul la finalul fiecarui trimestru, iar informatiile sunt colectate de la 680 milioane de utilizatori cu adrese diferite de IP.