Telefonul S8, care va fi disponibil in Coreea de Sud, Statele Unite si Canada din 21 aprilie, va avea un rol esential in redresarea Samsung dupa retragerea de pe piata a dispozitivului Note 7.

Noul smartphone a fost bine primit, iar unii investitori si analisti au spus ca ar putea stabili un nou record de vanzari in primul an pe piata, pentru producatorul sud-coreean de telefoane.

”Este un pic prea devreme, dar reactia initiala a precomenzilor care au inceput in diverse zone ale lumii a fost peste asteptari”, a spus Koh la un briefing de presa.

S8 va fi cel mai sigur smartphone Galaxy de pana acum, datorita masurilor adoptate pentru a se evita defectarea bateriilor care a provocat aprinderea spontana a unora dintre aparatele Note 7, a spus el.

Analistii anticipeaza ca Samsung sa inregistreze in intervalul aprilie-iunie cel mai bun trimestru din istoria sa, sustinut de vanzari solide ale S8 si de cresterea pietei cipurilor, care va genera venituri record in industrie, in acest an.

Noul telefon este echipat cu ecrane curbate de 5,8 inchi sau 6,2 inchi, cele mai mari de pana acum intre telefoanele Samsung.

Koh a mai spus ca Samsung intentioneaza sa se foloseasca de S8 pentru a incerca sa recupereze unde in China, unde compania a iesit din topul celor mai mari cinci furnizori de smartphone-uri din cauza concurentei mari din partea unor producatori locali precum Huawei Technologies.