Rezultatul preliminar anuntat vineri de companie este mai mic decat estimau analistii intervievati de Thomson Reuters, care mizau pe un profit operational trimestrial de 6.600 miliarde woni, transmite Agerpres.

Samsung Electronics a mai informat ca in trimestrul octombrie-decembrie 2015 a realizat o cifra de afaceri estimata la 53.000 de miliarde de woni, in crestere cu 0,5% fata de perioada similara a anului trecut.

Compania sud-coreeana nu a publicate cifre detaliate cu privire la performantele fiecarei divizii, insa analistii prognozeza ca profitul operational sub asteptari se datoreaza performantelor slabe inregistrate de cipurile de memorie si smartphone-uri, doua produse cheie pentru rezultatele Samsung.  

"Veniturile din semiconductori au fost slabe, iar industria de smartphone-uri a intrat intr-o faza de crestere slaba", a declarat Jin Sung-hye, analist la KTB Investment.  

Pe ansamblul anului 2015, Samsung estimeaza ca a realizat un profit operational de 26.370 miliarde woni, in crestere cu 5,4% comparativ cu 2014, in timp ce vanzarile au scazut cu 2,9% in ritm anual pana la 200.340 miliarde woni.  

Samsung nu a dat publicitatii si estimarile privind profitul net, acestea urmand sa fie anuntate la finele lunii ianuarie cu ocazia publicarii rezultatelor finale.