"Recent am reajustat volumul productiei pentru a permite o ancheta exhaustiva si un control al calitatii, insa in conditiile in care securitatea consumatorului este prioritatea noastra numarul unu, am ajuns la o decizie finala de a opri productia de Galaxy Note 7", a informat Samsung intr-un comunicat de presa.

Anterior, Samsung ceruse tuturor operatorilor de telefonie mobila sa opreasca de la comercializare Galaxy Note 7, atat dispozitivele originale cat si cele destinate a le inlocui, si totodata a cerut utilizatorilor acestui dispozitiv sa il inchida din motive de siguranta.

"Consumatorii care detin fie un Galaxy Note 7 original fie unul inlocuitor ar trebui sa inchida dispozitivul si sa inceteze sa il mai utilizeze", se arata intr-un comunicat al grupului sud-coreean.

Acest anunt a provocat o cadere imediata a actiunilor Samsung, care marti la pranz inregistrau un recul de 4,82% la bursa de la Seul, astfel ca valoare de piata a Samsung s-a diminuat cu 14.700 miliarde woni (13,2 miliarde de dolari).

Samsung a inceput sa comercializeze "phableta" (terminal de talie medie intre smartphone si tableta n.r.) Galaxy Note 7 la data de 19 august insa in luna septembrie a fost nevoit sa anunte retragerea de pe piata a 2,5 milioane exemplare, dupa mai multe incidente in care bateria acestui telefon a luat foc. Ulterior, grupul sud-coreean a decis sa inlocuiasca dispozitivele vandute deja la nivel mondial, dar saptamana trecuta au aparut informatii ca si dispozitivele de inlocuire au luat foc.

Problemele cu bateriile celui mai nou telefon risca sa afecteze reputatia si profitul Samsung intr-un moment in care firma sud-coreeana se confrunta cu o concurenta crescuta din partea Apple pe segmentul high-end precum si din partea rivalilor chinezi pe segmentul telefoanelor ieftine. Dispozitivele mobile asigura cea mai mare parte a profiturilor Samsung, cel mai mare producator mondial de smartphones, chipuri de memorie si televizoare.