Selfie-ul a fost facut in timpul unei vizite la Casa Alba, saptamana aceasta, a castigatorilor World Series 2013. 

Ortiz, care are un contract semnat cu Samsung, a urcat poza pe Twitter, iar gigantul IT a redistribuit-o celor 5,2 milioane de followeri. Insa transformand tot evenimentul intr-un exercitiu promotional pentru companie, a iritat teribil Casa Alba.  

"Pot sa spun ca este o regula ca noi, Casa Alba, se ne opunem oricarei incercari de a folosi popularitatea presedintelui in scopuri comerciale", a declarat Jay Carney, secretar de presa la Casa Alba. "Si categoric obiectam in acest caz.", a adaugat acesta.

Carney a refuzat sa spuna daca avocatii au contactat Samsung.

La randul lor, sud-coreeni nu au comentat situatia. Compania a anuntat insa intr-o declaratie marti ca este "incantata sa vada momentul special si istoric pe care  David Ortiz l-a suprins cu Galaxy Note 3."  

Intrebat despre acest episod, Ortiz a spus ca selfie-ul a fost ceva spontan: "Nu am incercat sa fac nimic altceva” a declarat el pentru The Boston Globe. "S-a intamplat pe moment. A fost ceva amuzant.  Am semnat o intelegere cu Samsung acum cateva luni. Ei nu aveau sa stie ce se va intampla. Nimeni nu putea sa stie." 

La sfarsitul anului 2011, Casa Alba a anuntat ca dezaproba utilizarea in scop comercial a imaginii presedintelui Statelor Unite, dupa ce o marca de imbracaminte italiana a folosit un montaj de fotografii cu Barack Obama.