Experţii din domeniu nu au fost impresionaţi de noile capacităţi şi spun că industria telefoanelor inteligente şi-a cam atins limitele.

Noul Samsung Note 9 este mai rapid şi are un acumulator cu 21% mai mare decât modelul precedent. Compania a fost reticentă la acest capitol, după ce, în 2016, telefoanele Note 7 au început să ia foc, ceea ce a afectat reputaţia companiei.

"Îmi place că Note 9 are o baterie mai mare. Am încercat şi cu Note 7, dar a fost un fiasco. Vedem ce se va întâmpla şi cu această baterie de 4 mii de miliamperi", a spus Jonathan Roubini, expert tehnologie.

Noul model are şi un sistem de răcire care promite performanţă maximă pentru mai mult timp.

Marea noutate este reprezentată de un stilou mai deştept. "S Pen" este dotat cu Bluetooth, fapt care îi permite utilizatorului să-şi controleze telefonul şi să folosească aplicaţiile de la o distanţă de până la nouă metri.

"Îl pot folosi ca să-mi fac un selfie sau ca să schimb melodia de pe telefon", explică Adam Kuhn, reprezentant Samsung.

Un alt punct de atracţie este camera care foloseşte inteligenţa artificială ca să editeze automat fotografiile, precum o aplicaţie. Telefoanele celor de la Google oferă deja această facilitate.

"Dacă mă uit afară şi pozez peisajul, camera va şti imediat că vreau să văd cerul şi natura din jur. Aşa că va ajusta culorile şi alte setări, ca să se asigure că fac cea mai frumoasă poză de fiecare dată", explică Adam Kuhn, reprezentant Samsung.

"E un telefon grozav, face poze extraordinare, dar nu oferă ceva nou în comparaţie cu ce există deja pe piaţă", a ținut să precizeze Jonathan Roubini, expert tehnologie.

Noul Note 9 o să ajungă pe piaţă la sfârşitul lunii, cu un preţ de peste o mie de dolari, aproximativ cât costă un iPhone 10.

Destinat celor care-şi folosesc telefonul în scop profesional, este un bun indicator în materie de detalii tehnice şi performanţă pentru următorul Samsung din seria Galaxy S, destinată publicului larg.

Peste o lună, şi Apple îşi va lansa noi modele de telefoane şi circulă zvonuri că acestea nu vor mai avea butonul "acasă" şi nici senzori de amprentă, ci vor fi deblocate doar cu ajutorul recunoaşterii faciale.