Samsung, cel mai mare producator mondial de smartphone-uri, a precizat ca va anula toate actiunile rascumparate, intentionand sa-si recompenseze actionarii cu 30% pana la 50% din fluxul de numerar in urmatorii trei ani, in principal prin dividende.

In T3 2015, profitul sau operational a crescut cu 82%, pana la 7.400 miliarde woni (6,5 miliarde de dolari), in timp ce profitul net a crescut cu 29% in ritm anual pana la 5,46 miliarde woni (4,8 miliarde de dolari), acasta fiind primul avans dupa sapte trimestre consecutive de scadere.  

Divizia de dispozitive mobile a Samsung Electronics a raportat o crestere de 37% a profitului operational, pana la 2.400 miliarde woni, insa cea mai mare contributie la rezultatele grupului a venit de la divizia de chipuri care a inregistrat o crestere a profitului de 62% pana la 3.600 miliarde woni, gratie cererii pentru semiconductori venite de la producatorii de smartphone-uri.

In acest an, Samsung a scurtat intervalul de timp intre lansarea diferitelor modele de smartphone-uri, in incercarea de a-si proteja cota de piata in fata rivalului american Apple, dar si a marcilor chineze low-cost.

Analistii se asteapta ca aceasta strategie sa continue si anul viitor pe masura ce Samsung se pregateste sa lanseze urmatoarea generatie de smartphone-uri marca Galaxy, care cel mai probabil va purta numele Galaxy S7.