Autoritatile au descoperit ca angajatii fabricii lucrau pana la 15 ore pe zi, inclusiv zece ore in picioare, iar in unele situatii ajungeau sa lucreze si aproape o luna fara zile libere.

Verificarile au vizat fabrica Manaus, una dintre cele mai mari 25 de unitati de productie ale grupului. Fabrica are 6.000 de angajati si aprovizioneaza America Latina.

Samsung "isi supune angajatii riscului de imbolnavire din cauza activitatii repetitive si a ritmului intens de lucru la liniile de asamblare", a notificat Ministerul Muncii.

Guvernul brazilian vrea sa obtina "daune morale colective" de 250 milioane de reali (108 milioane de dolari) in procesul intentat Samsung. Grupul se confrunta deja cu circa 1.200 de plangeri depuse de angajatii fabricii.

Samsung a informat, miercuri, ca va coopera cu autoritatile.

Grupul sud-coreean, cel mai mare producator din lume de smartphone-uri, cipuri de memorie si ecrane LCD, a pierdut un proces similar in Brazilia in 2011, cand a fost nevoit sa plateasca circa 200.000 de dolari, potrivit Bloomberg.

Samsung a fost acuzat in trecut in China ca a angajat copii si s-a confruntat cu o serie de procese in Coreea de Sud pentru daune legate de conditiile de munca din fabiricile grupului.

INCONT.RO te trimite la film. Intra AICI si castiga o invitatie dubla la "Steve Jobs. Omul care a schimbat lumea"