Kwon Oh-hyun este unul din cei trei executivi care conduc Samsung Electronics. Demisia sa vine în aceeași zi în care compania a dat publicității previziuni de profit record pentru trimestrul al treilea.

Kwon, care este și membru în boardul Samsung, a declarat că se gândește “de ceva timp” la plecare și că nu mai poate să o amâne.

“Pentru că ne confruntăm cu o criză fără precedent, cred că a venit timpul pentru companie să o ia de la capăt, într-un spirit nou și tineresc de leadeship, pentru a răspunde mai bine provocărilor care vin odată cu schimbările rapide din industria IT”, a spus Kwon, într-un comunicat, potrivit BBC.

El va mai rămâne în fruntea companiei până în martie 2018.

Moştenitorul imperiului sud-coreean Samsung Lee Jae-Yong a fost condamnat la cinci ani de închisoare, în urma unui proces de corupţie, într-un scandal răsunător care a condus la îndepărtarea de la putere a fostei preşedinte a ţării Park Geun-hye.

Lee este acuzat că a făcut o donaţie financiară importantă în schimbul sprijinului guvernamental pentru fuziunea a două subsidiare Samsung. Procurorii l-au acuzat pe Lee Jae-yong şi pe alţi patru directori Samsung că au mituit-o pe apropiata preşedintei Choi Soon-sil cu milioane de dolari pentru a obţine sprijin guvernamental la Seul.

Tot vineri, gigantul sud-coreean Samsung a făcut publice estimările pentru al treilea trimestru al anului, fiind aşteptat un record în ceea ce priveşte profitul.

Cei de la Samsung se aşteaptă ca în al treilea trimestru al acestui an să obţină un profit de 14,5 trilioane de won (aproximativ 12,8 miliarde de dolari) şi 62 de trilioane de won (aproximativ 54,7 miliarde de dolari) venituri, scrie News.ro.

Dacă previziunile Samsung se vor adeveri, al treilea trimestru va aduce o creştere de la an la a veniturilor cu aproximativ 28%. Şi mai important, profitul operaţional va înregistra o imensă creşte anuală, de 170 de procente.

Principala diferenţă faţă de acelaşi trimestru al anului trecut, care poate justifica măcar parţial creşterea masivă a profitului, vine din seria de smartphone-uri Galaxy Note care se află într-o poziţie diametral opusă anul acesta faţă de anul anterior.

Note 7 a fost retras de pe piaţă în toamna lui 2017 din cauza problemelor cu bateria şi, în loc să aducă venituri companiei coreene, a generat pierderi. La polul opus, noul Note 8 a fost bine primit şi are toate şansele să fie un succes.

Samsung va anunţa cifrele oficiale pentru acest trimestru la finele lunii şi, tot atunci, va explica şi cauzele acestor creşteri.