Potrivit sursei citate, Samsung va reconditiona telefoanele din gama de varf returnate companiei de utilizatorii care s-au inscris in programele de upgrade la noi versiuni pe piete precum Coreea de Sud si SUA. Samsung va revinde aceste telefoane, dar la preturi mai mici.

Sursa a refuzat sa precizeze care va fi reducerea de pret ce va fi aplicata pentru telefoanele reconditionate si nici care sunt pietele vizate sau numarul vizat de dispozitive reconditionate.

Nu este clar cat de mult vor fi reconditionate telefoanele, insa Reuters precizeaza ca in mod normal telefoanele reconditionate au o noua carcasa sau o noua baterie.

Potrivit analistilor de la BNP Paribas, telefoanele iPhone reconditionate se comercializeaza la o valoare de aproximativ 69% fata de pretul original de vanzare la un an de la lansare, in timp telefoanele Samsung Galaxy reconditionate se vand la 51% din pretul initial pe piata din SUA.

Samsung, cel mai mare producator mondial de smartphone-uri, vrea sa-si maximizeze eficienta in materie de costuri si de asemenea sa mentina marja operationala pentru 10%, chiar daca vanzarile smartphone-uri pe piata mondiala au atins nivelul maxim.

Analistii sunt de parere ca telefoanele reconditionate ar putea ajuta Samsung sa isi creasca prezenta pe pietele emergente, cum este India, unde un smartphone care costa 800 de dolari este inaccesibil pentru marea majoritatea a consumatorilor.

Rivalul american Apple vinde telefoane iPhone reconditionate pe mai multe piete, inclusiv in SUA, dar pana acum nu a dezvaluit cifrele de vanzari. Grupul american vrea sa vanda astfel de iPhone reconditionate chiar si in India, unde un pretul mediu al unui smartphone este de maximum 90 de dolari.

Firma Deloitte estimeaza ca piata smartphone-urilor second-hand se va ridica la 17 miliarde de dolari in acest an, aproximativ 120 de milioane de dispozitive urmand sa fie comercializate, adica aproximativ 8% din vanzarile totale de telefoane inteligente.