Multe smartphone-uri contin nichel si cobalt. Oamenii de stiinta au testat mai multe telefoane la moda, pentru acesti doi cei mai comuni alergeni. Nicio urma de asemenea metale nu a fost gasita la iPhone. Insa specialistii au descoperit in laborator ca o treime dintre telefoanele inteligente BlackBerry testate contin nichel care poate provoca eruptii cutanate celor cu pielea sensibila .

In Marea Britanie, de exemplu, alergiile la nichel sunt cele mai intalnite, afectand 30% din populatie, iar procentul este in continua crestere.

Cercetatorii au verificat tastele telefoanelor, butoanele, microfoanele, camerele si carcasele metalice.

Dr Tania Mucci, cea care a prezentat concluziile studiului la o reuniune in America a medicilor specializati pe alergii, astm si imunologie, a declarat: "Ambele metale pot provoca reactii alergice care duc la fasii de purpura in zona maxilarului, urechilor si a obrajilor". 

Nichelul este un metal alb argintiu folosit de catre producatorii de telefoane datorita rezistentei sale la coroziune. Se  gaseste in obiecte precum clantele usilor, foarfece, bijuterii si chiar apare in mod natural in anumite alimente, cum ar fi nucile si boabele de fasole.

"Pacientii cu alergii la cobalt si nichel ar trebui sa ia aceste lucruri in considerare atunci cand aleg un telefon mobil", a declarat alergologul Luz Fonacier. Cei care se stiu cu asemenea probleme ar trebui sa evite conversatiile lungi si scrierea de mesaje des.

Atentie, femeile sunt mai sensibile la dezvoltarea dermatitelor din cauza telefoanelor mobile, scrie Daily Mail.

Reprezentantii BlackBerry spun ca au testat telefoanele si nu au gasit pericol de expunere la nichel pe suprafata exterioara a noilor smartphone-uri produse de ei.