Primul produs cu sistem de operare fabricat in Elvetia va fi un smartwatch Tissot care va fi lansat pe piata la sfarsitul lui 2018, a afirmat joi directorul general al Swatch, Nick Hayek, intr-un interviu, scrie News.ro.

Tehnologia va putea fi utilizata si pe produse electronice mici destinate locuintelor, a adaugat Hayek.

Industria elvetiana de ceasuri, cu o istorie de patru secole, se adapteaza la noua concurenta, de cand Apple a intrat pe teritoriul sau, in 2015, cu Apple Watch.

Cele mai afectate au fost brandurile ieftine, iar Hayek, care initial a fost sceptic fata de smartwatch-uri, a adaugat noi functii electronice pe brandurile ieftine ale Swatch, cum este Tissot, si la ceasurile comercializate sub brand propriu.

Swatch a anuntat in aceasta luna ca a dezvoltat cel mai mic cip Bluetooth din lume pentru ceasuri si obiecte mici.

”Exista posibilitatea pentru produsele purtabile sa fie dezvoltate ca produse de consum, dar trebuie miniaturizate si sa aiba un sistem de operare independent”, a spus Hayek la Biel, in Elvetia, la sediul central al Omega, unul dintre cele 18 branduri de ceasuri produse de grup.

Swatch vrea sa furnizeze sistemul de operare unor terte parti, acesta fiind dezvoltat in colaborare cu Centrul Elvetian pentru Electronica si Microtehnologie, o universitate specializata in miniaturizare.

Compania a primit aproximativ 100 de cereri de informatii, jumatate de la companii mici din Silicon Valley care nu vor sa depinda de Android si iOS, a spus Hayek.

Separat, Swatch a prognozat, in raportul anual, o redresare a pietelor din Statele Unite si Europa.