Acordul acopera serviciile de date 4G si 4G+, precum si serviciile de voce prin intermediul retelei LTE, potrivit Agerpres.

"Clientii Telekom Romania se vor putea bucura de tehnologiile de comunicatii 4G si 4G+ chiar si atunci cand nu se afla in aria de acoperire a retelei 4G a Telekom Romania Mobile. Acest lucru va fi posibil prin utilizarea retelei Orange 4G/4G+, care acopera 72% din populatie la nivel national si 96% din populatia urbana. Trecerea de la o retea la alta se va face fara intreruperi si nu va presupune niciun cost suplimentar pentru utilizatori. Beneficiile acestui proiect vor permite Telekom Romania sa continue investitiile in regiunile neacoperite in prezent si sa promoveze oferte si servicii competitive, in avantajul clientilor. Prin acest demers, Telekom Romania isi consolideaza oferta de servicii broadband printr-un avans semnificativ al serviciilor de comunicatii 4G, in plus fata de tehnologia de varf FTTx care ofera clientilor viteze de Internet de pana la 1 Gbps si cele mai bune servicii de televiziune", se arata in comunicat.  

Orange Romania si Telekom Romania au semnat si un contract de acces la reteaua fixa urbana de fibra optica a Telekom. Asta va permite Orange sa intre pe piata serviciilor de comunicatii fixe si sa ofere clientilor sai internet fix de mare viteza, precum si servicii TV imbunatatite.    

"Cele doua companii vor continua sa concureze in mod independent pe piata, fiecare dintre ele urmandu-si propria strategie de dezvoltare in concordanta cu viziunea comerciala si de business", noteaza Orange Romania.  

Orange este lider pe piata de telefonie mobila din Romania, cu 10,177 milioane de clienti si venituri de 947 milioane de euro, la 31 decembrie 2015. Orange Romania este parte a grupului Orange, una dintre cele mai mari companii de comunicatii din lume, cu peste 262 milioane de clienti pe cinci continente.  

Telekom Romania este un brand care apartine Deutsche Telekom, una dintre companiile de top la nivel mondial, cu peste 151 milioane de clienti pentru servicii mobile, 30 milioane de linii fixe si peste 17 milioane linii broadband (la 31 decembrie 2014). Grupul a generat venituri de 62,7 miliarde euro in anul financiar 2014, mai mult de 60% din aceasta valoare in afara Germaniei.