Tom Hanks si-a dorit sa imbine frumusetea vechilor masini de scris cu magia digitalului. Astfel, in parteneriat cu compania Hitcents, starul in varsta de 58 de ani a lansat, vineri, aplicatia pentru iPad Hanx Writer.

Gratuita, aplicatia permite utilizatorilor sa redacteze texte ca si cum ar apasa pe tastele unei vechi masini de scris. Actorul a fost foarte atent cu cele mai mici detalii: se aud sunetele tastelor, zgomotul facut de tambur etc. Totodata, aplicatia are o versiune premium, cu plata, care permite crearea de documente variate, cu noi fundaluri de ecran si fonturi diverse. Este vorba de o noua interfata care in mod sigur va seduce numerosi nostalgici.

Pe contul sau de pe platforma online Twitter, starul a explicat ca "dorea sa regaseasca senzatia unei vechi masini de scris manuale, sa auda zgomotul tastelor". Actorul este pasionat de masini de scris si spune ca adora sa scrie astfel "dimineata, bandu-si cafeaua, indiferent unde ar fi in lume, dar mai ales in bucataria lui".

"Viitorul se va scrie pe Hanx Writer", a mai spus starul hollywoodian.

Tom Hanks, dublu laureat cu Oscar pentru rolurile din filmele "Forrest Gump" (1994) si "Philadelphia" (1995), a putut fi vazut in ultimii ani pe marile ecrane in "Codul lui Da Vinci" si "ingeri si demoni" - ambele realizate pe baza romanelor omonime scrise de Dan Brown, dar si alaturi de Julia Roberts, in filmul "Larry Crowne", pe care l-a regizat si produs.

Tom Hanks filmeaza in aceasta perioada filmul independent "A Hologram for the King", inspirat din romanul omonim scris de Dave Eggers.