Primii trei operatori de telefonie mobila din India, Bharti Airtel, Vodafone si Idea, s-au confruntat cu o scadere a vanzarilor odata cu aparitia pe piata a unui nou actor, Jio Infocomm, detinut de miliardarul Mukesh Ambani, care a dat nastere la un razboi al preturilor dupa ce a oferit clientilor servicii gratuite de convorbiri si transfer de date. 

 

Luni, Vodafone a confirmat speculatiile din media potrivit carora poarta discutii cu firma mama care detine Idea Cellular, conglomeratul Aditya Birla Group. Conform Agerpres, grupul britanic precizeaza ca aceasta tranzactie bazata pe schimb de actiuni "ar urma sa se realizeze prin emiterea de noi actiuni Idea pentru Vodafone" precizand insa ca nu exista nicio certitudine ca se va ajunge la un acord. 

 

Aceste informatii au dus insa la cresterea cu 2,98% a cotatiei actiunilor Vodafone, cea mai puternica crestere inregistrata de o actiune din indicele bursier pan-european FTSEurofirst 300, care in jurul orei 8:45 GMT era in scadere cu 0,84%. 

 

O fuziune intre al doilea si al treilea operator de telefonie mobila din India ar crea un grup cu 387 milioane de utilizatori, o cota de piata de 36% si acoperirea pentru retele 4G pe intreg teritoriul Indiei, una din cele mai importante piete pentru grupul britanic Vodafone. 

 

Vodafone Romania este o divizie a Vodafone Group Plc., unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicatii mobile din lume, cu divizii in 26 de tari, 49 de retele partenere in intreaga lume si operatiuni de broadband fix in 17 tari.