"Cresterea nu este o surpriza daca este sa ne gandim ca aparatul foto este pentru cei mai multi primul pe lista gadget-urilor obligatorii intr-o vacanta. E drept ca anul acesta cresterea a fost semnificativa: cu cel putin 10 procente mai mare decat in aceeasi perioada a anului trecut. Explicatiile pot fi urmatoarele: pe de-o parte extinderea publicului feminin interesat de fotografie, iar pe de alta parte, cresterea pietei de profil, conform ultimelor masuratori", a declarat Cristian Vlasceanu, manager produs F64, intr-un comunicat.

Romanii au investit in aparate foto de vacanta sume cuprinse intre 120 si 500 de euro.

"Cumparatorii au avut interes pentru camere foto care pot realiza atat fotografii, cat si filmari video 3D, aparate care pot fi folosite subacvatic si in general aparate de dimensiuni reduse cu obiective interschimbabile", a mai spus Vlasceanu.

F 64 are aproximativ 100 angajati, care isi desfasoara activitatea in doua sedii, la care se adauga si magazinul din Bulevardul Unirea 45. Retailerul a fost si administratorul magazinului Nikon din Romania, situat in Baneasa. Firma este controlata de Marian Dan Alecsiu - 50% si Dorina Daniela Becheru - 50%.